Om mig

Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och relationer, varför vi är dem vi är, men framförallt hur vi kan vara våra bästa jag är det som driver mig. Jag studerade personal och arbetslivsprogrammet vid Lunds universitet och har sedan dess arbetat inom HR-sektorn i olika roller. Inom mitt HR arbete har min passion varit att stödja och coacha chefer i frågor gällande medarbetares välmående och hälsoförebyggande arbete. Under de senaste åren har jag specialiserat mig inom individ- och grupputveckling där jag gått 1: a året av gestaltakademins 3 åriga organisationskonsultprogram och gått Gestaltakademins handledarutbildning samt är diplomerad mindfulnessinstruktör. För mer information besök gärna min linkedin profil

Hur jag kom i kontakt med vila på riktigt

Jag upplevde en djup depression för några år sedan och vid ett annat tillfälle var jag nära att tappa all min energi i vardagen på grund av att jag inte stannade upp och kände in min kropps och psykes behov. Jag körde helt enkelt på.

Det blev uppenbart att jag behövde stunder av stillhet i min vardag och tydligast blev det när jag kom i kontakt med yoga 2011. På yogamattan insåg jag att jag oroar mig mycket i vardagen men den delen av mig fick en möjlighet att vila medan jag rörde mig i takt till mitt andetag. Samma år kom jag också i kontakt med personlig utveckling genom Gestaltakademin. Det var första gången jag genom personlig utveckling började lära mig mer om vem jag är och varför i en miljö där kärnvärdena var närvaro, autentisk dialog och strävan efter en meningsfull enhet. Det var där jag kunde se att vi alla bär på en enorm sårbarhet som kan vara vår styrka beroende på hur vi använder oss av den och hur vi vågar visa den.

Att komma i kontakt med mina egna gränser

Idag tar jag mig tid varje dag till någon form av återhämtning i form av meditation eller yoga för att få den vila jag behöver och ladda mina batterier. För att som småbarnsmamma och yrkesarbetande hålla i det långa loppet.  Men att stanna upp behövs också för att min röst ska bli tydlig i allt detta brus, i denna digitaliserade och snabbföränderliga värld. Ger jag mig själv denna tid så ger jag mig själv en möjlighet att bli mer sann mot mig själv vilket leder till att jag blir mer av den jag vill vara och har möjlighet att sätta egna gränser. Att stanna upp innebär att jag blir tydligare gentemot mig själv och andra och jag kan göra medvetna val som leder till att jag förblir hållbar för mig och min omgivning.

Ett starkt syfte

I mitt arbete idag, både som HR konsult, handledare och mindfulness instruktör, upplever jag ett starkt syfte, när jag ser att någon landar i en insikt som bidrar till att de kan göra en förändring i sin vardag som leder till ökat välmående. Då är jag på rätt plats.

Behöver du en teambuilding aktivitet som skiljer sig från andra? Upplever du stress i din vardag och vill höra mer om vad du kan göra för att bli mer hållbar? Tveka inte att höra av dig!

IMG_5604 kopia.jpg
alla bär på en enorm sårbarhet som kan vara vår styrka beroende på hur vi använder oss av den och hur vi vågar visa den.
— Anna Reuterswärd
IMG_2598.jpg

gästade en podcast

För en lite tid sedan hade jag äran att vara gäst på Lasse Övling och Margareta Berggrens podcast Psykologbyrån. Med deras underbara frågor kom vi att prata om prestation och känslighet, skillnaden mellan att vara och att göra och vikten av den egna gränssättningen och bejakande av behov. Lyssna gärna här.