Kan vi få vårt livspussel att gå ihop? 

Det är i den egna insikten som kraften ligger.
Och för att vi alla ska bli hållbara måste vi utgå från oss själva och våra egna behov
— Anna Reuterswärd

Många av oss undrar hur vi kan få livspusslet att gå ihop. Vi skyndar iväg våra barn till skolan samtidigt som vi äter och svarar på mail. Vi planerar hur vi ska skjutsa barnen till olika idrottsaktiviteter samtidigt som vi springer till nästa möte. När vi spenderar tid tillsammans med familjen är vi upptagna med att fundera över hur vi ska få tid till att avsluta ett projekt på jobbet. Vi har späckade kalendrar och ska hinna med mycket på våra 24h. Så hur gör vi för att inte köra slut på oss själva? Går det att hitta en balans i livet?

Efter att själv att varit nära att gå in i väggen har jag insett att vi kommer alltid ha mycket omkring oss, vår omvärld kommer ständigt att utmana oss och vi behöver därför stärka vår förmåga att hantera livets olika utmaningar på olika sätt. Det finns saker vi kan göra för att bli mer resilienta. Ibland kan det räcka med att hitta några få minuter - micropauser -  där vi kan koppla av - på riktigt men ibland behöver vi fatta större beslut som leder oss i rätt riktning i vardagen. 

Workshops

InConnection stödjer dig och ditt team med en kartläggning av nuläge och att ta fram relevanta, medvetna och hållbara aktiviteter i riktning mot ert önskade läge. Under processens gång finns InConnection med, stödjer och uppmuntrar men säkerställer att ansvar och fullföljning sker ute hos kund för ett ökat ägarskap och engagemang bland alla deltagare. Innehåll planeras i samråd med kund.

 

Föreläsningar

ecd2b3ef-c8a5-429e-9c41-2fb8876c16b6.JPG

Föreläsning om hur du kan bli mer hållbar i vardagen

InConnection erbjuder föreläsningar som engagerar och inspirerar mot en mer hållbar vardag där ämnen som ingår är självledarskap, hälsa, stress, sömn, återhämtning & hållbarhet. Utifrån behov skräddarsys ett upplägg på föreläsning som hjälper dig och dina medarbetare att göra medvetna val så att stegen mot en hållbar vardag blir lättare och blir av.

zen-2907290_640 kopia.jpg

Föreläsning om hur du kan bli mer effektiv i vardagen med en ökad närvaro

Upplever du att du tappar fokus och blir lätt distraherad? Du kanske skriver på en rapport och tappar fokus när det plingar till i telefonen och du börjar istället svara på ett meddelande istället för att behålla fokus på det du hade tänkt göra? 

InConnection föreläser inom området medveten närvaro för ökad effektivitet. Ju mer vi tränar vår närvaromuskel desto lättare har vi att välja våra disktraktioner medvetet. När vi har förmågan att välja var vi vill rikta vår uppmärksamhet så kan vi lättare fullfölja det vi planerat att göra under dagen och vi blir således med effektiva.

Som föreläsare utgår jag alltid från den senaste forskningen på området samt delar med mig av egna erfarenheter för att informera, inspirera och engagera deltagarna. Målet är att öka medvetenheten och möjliggöra att deltagarna själva landar i vilken förändring som är rätt för just dem. Det handlar om de små förändringarna i vardagen - de som blir av. Det är i den egna insikten som kraften ligger. Oavsett om det handlar om att bli mer hållbar i vardagen eller bli mer fokuserad och effektiv så behöver vi utgå från oss själva och våra egna behov. Hör gärna av dig för en förfrågan!